Představte si jeden z neobvyklých kulinářských pokladů, kterým je čokoládový dezert ze sušenek, který vytváříme ve výjimečném obalu od mléka. Tato nekonvenční pochoutka nás zavede na cestu objevování nových chutí a textur.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládový dezert ze sušenek v obalu od mléka
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 370 g sušenek
- 30 g kakaového prášku
- 100 g cukru
- 100 ml mléka
- 150 g másla
Poleva:
- 90 g hořké čokolády
- 10 g rostlinného oleje
Na zdobení a posypání:
- barevné cukrovinky
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky rozdrobte do mísy.
2. Kakaový prášek nasypejte do hrnce, přisypte cukr, přilijte mléko – míchejte, dokud nevznikne hladká hmota – vařte na mírném ohni a poté přidejte máslo – míchejte, aby se máslo rozpustilo a směs nalijte na sušenky v míse – dobře promíchejte.
2. Připravte jsi krabici od mléka a odřízněte vrchní část, poté dovnitř krabice naneste základ a uložte na 1 hodinu do lednice.
3. Do malé misky dejte rozlámanou nebo nakrájenou čokoládu, kterou rozpustíte v mikrovlnné troubě nebo v páře, a poté do ní přilijte olej – promíchejte.
4. Po 1 hodině vyndejte obal z dezertem z lednice a vyklopte dezert na talíř. Následně ho polijte hotovou polevou a ozdobte-posypejte cukrovinkami.
5. Potom ho ještě uložte do lednice, aby poleva ztuhla a podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou čokoládovou chuť!