Vítejte u našeho jedinečného receptu na dokonalou přílohu, která vás okouzlí chutí a výraznými barvami. Smažené houby s barevnou zeleninou a jemnou omáčkou v pánvi jsou nejen lahodné, ale také rychle a snadno připravitelné. Tento recept vám ukáže, jak se v kuchyni můžete stát skutečným mistrem a přinést do svých jídel nové dimenze chuti a vzhledu. Pojďte spolu s námi objevit tuto lahodnou kombinaci hub, zeleniny a omáčky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené houby s barevnou zeleninou a jemnou omáčkou v pánvi
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 300 g žampiony
- olej – na smažení
- 1 cibule
- 1/2 sladké žluté a červené papriky
- 1/2 zelené feferonky
- 1 stroužek česneku
- čerstvá petrželka
Omáčka:
- 1 lžička hnědý cukr
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce rýžový ocet
- 1 lžíce kečup
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte žampiony nakrájené na půlměsíčky – osmahněte je do zlatohněda a poté k nim vsypejte nakrájenou cibuli, barevné papriky, zelenou feferonku – vše dobře promíchejte.
2. Do malé misky jsi nasypejte hnědý cukr, přilijte sójovou omáčku, rýžový ocet a přidejte kečup – promíchejte.
3. Omáčkou přelijte ingredience v pánvi. Dochuťte je solí, černým pepřem a přidejte také nadrobno nakrájený česnek – vše společně osmahnete a nakonec přisypejte čerstvě nasekanou petrželku.
4. Smažené houby s barevnou zeleninou a jemnou omáčkou v pánvi podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!