Vítejte v naší kulinářské kuchařce, ve které vám ukážeme, jak jednoduše a krok za krokem připravit 4 druhy rychlého občerstvení z listového těsta. Tyto slané chuťovky vám zaručeně dostanou, jsou velmi lahodné, křupavé a zároveň jemné. Také se velmi hodí jako pohoštění pro nečekanou návštěvu, rodinu i přátelé. Příprava je velice snadná a zvládne to úplně každý!
4 druhy rychlého občerstvení z listového těsta
Recept č.1
Srolované klobásky v listovém těste
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 200 g vepřové párky
- 1 plát listového těsta – foie gras
- sezamové semínky – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Párky nakrájejte na kousky dlouhé asi 5 cm a plát těsta nakrájejte na proužky široké asi 2 cm a dlouhé 15 cm.
2. Kousky párku postupně zabalte do proužku těsta z foie gras, na konci je pevně přilepte a položte na plech vyložený pečicím papírem, pěkně vedle sebe a s mezerami mezi nimi.
3. Následně je potřete vyšlehaným vejcem a posypejte několika sezamovými semínky.
5. Pečte v předehřáté troubě při 200 °C, podle potřeby.
6. Po upečení je podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!
Recept č. 2
Zapečené košíčky z listového těsta s kapií, sýrem a klobásky
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1 plát listového těsta – foie gras
- 300 g strouhaný sýr
- 200 g červená kapie
- 150 g jemně pikantní klobáska
- 150 g kuřecí klobáska
Jak budeme postupovat:
1. Druhý plát těsta dobře rozválejte na pracovní ploše a nakrájejte ho na 12 stejných obdélníků/čtverce.
2. Připravte si formu ve tvaru košíčku a do každého košíčku položte obdélník/čtverec foie gras, který posypejte strouhaným sýrem.
3. Do 6 košíků na strouhaný sýr přidejte nakrájenou kapii a jemně mletou pikantní klobásku a do zbylých 6 košíků položte jemně nakrájenou cibuli s jemně mletou kuřecí klobáskou.
4. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
5. Po upečení je podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!
Recept č. 3 a recept č. 4
1/2 rolády plnená syrom čedar, paradajkovým pyré a slaninou a 1/2 rolády plnená syrom a šunkou
Co budeme potřebovat:
Ingredience recept č. 3
- 1 plát listového těsta – foie gras
- 150 g plátky sýra čedar
- 1 lžíce rajčatové pyré
- 150 g slaninky
Ingredience recept č. 4
- 150 g plátky sýra
- 1 lží krémového sýra
- 200 g šunky
Ostatní:
- 1 vejce – na potíraní
Jak budeme postupovat:
1. Třetí plát těsta položte na pracovní plochu a dobře rozprostřete. Na polovinu plátu položte plátky sýra čedar a na druhou polovinu položte plátky klasického sýra.
2. Na konci nechte asi 2 cm nezakryté foie gras, abyste mohli roládu na konci slepit.
3. Plátky sýra čedar rovnoměrně potřete lžící rajčatového pyré a posypejte nadrobno nakrájenou slaninkou.
4. Plátky klasického sýra rovnoměrně potřete lžící krémového sýra a položte tenké plátky šunky, srolujte do rolády na konci nechte pás odkrytý, který potřete vejcem, aby lépe držel.
5. Roládu nakrájejte na rovnoměrné plátky o tloušťce asi 2 cm a položte na plech vyložený pečicím papírem, pěkně vedle sebe a s mezerami mezi nimi.
6. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
7. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!