Tento recept na jablečný perníček s čokoládovou polevou je ideální pro všechny, kdo hledají rychlý, jednoduchý, ale přitom velmi chutný dezert. Vláčnost perníku dodávají nastrouhaná jablka, která by měla být nastrouhaná najemno, aby nedošlo k vytvoření děr v perníku.
Recept na jablečný perníček s čokoládovou polevou:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 hrnky špaldové mouky
- 1/3 hrnku třtinového cukru
- bio kypřící prášek
- 2 PL kakaa
- 1 PL perníkového koření
- 1 ČL skořice
- 1 hrnek mléka
- 1/3 hrnku oleje
- 2 vejce
- 3 velká najemno nastrouhaná jablka
Čoko poleva:
- 60 ml mléka
- balení kvalitní čokolády na vaření
Vyzkoušejte také – Pokud máte 2 jablka a 1 vejce – Jablečný koláč z mále surovin
Jak budeme postupovat:
1) Příprava těsta: Ve velké míse smícháme špaldovou mouku, třtinový cukr, bio kypřící prášek, kakao, perníkové koření a skořici. Postupně přidáme mléko, olej a vejce. Nakonec přidáme nastrouhaná jablka a vše důkladně promícháme.
2) Pečení: Připravené těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu cca 40 minut.
3) Příprava polevy: V kastrůlku ohřejeme mléko a přidáme čokoládu. Za stálého míchání směs rozpustíme do hladka.
4) Finální úpravy: Na vychladlý perník rozetřeme čokoládovou polevu a necháme ztuhnout.
Jablečný perníček s čokoládovou polevou je skvělým dezertem, který potěší jak dospělé, tak i děti. Jablka a čokoláda tvoří skvělou kombinaci, která je neodolatelná.
Patříte mezi vášnivé kuchařky a máte svůj oblíbený recept, neváhejte ho sdílet v naší facebookové skupině Recepty všeho druhu a inspirovat i ostatní čtenáře.