Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na Smetanové česnekové houby se slaninou. Lehká a velmi chutná večeře. Určitě si ji připravte!
Co budeme potřebovat:
- rostlinný tuk – na smažení
- 180 g slanina
- 20 g másla
- 50 g suché bílé víno
- 1 – 2 stroužky česneku
- špetka soli
- černý pepř – podle chuti
- 200 g smetana na vaření
- 1 lžíce parmazánu
- 50 g mozzarella
Na zdobení:
- petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev s olejem a dejte do ní slaninu nakrájenou na malé kousky. Slaninu opečte na středním plameni dozlatova a poté ji vyjměte z pánve.
2. Na stejné pánvi rozpusťte máslo. Přidejte houby a smažte, dokud houby lehce nezhnědnou cca 5 minut.
3. Přilijte suché bílé víno (nebo vývar) a 2 minuty povařte.
4. Přidejte česnek a minutu míchejte. Osolte a opepřete a pak přidejte slaninu a smetanu.
5. Udržujte oheň na minimu a omáčku přiveďte k varu (asi 2-3 minuty), aby mírně zhoustla.
6. Houby v omáčce posypejte strouhanou mozzarellou a parmazánem.
7. Vařte, dokud se sýr nerozpustí cca 2-4 minuty.
8. Na závěr posypejte petrželkou.
9. Podávejte s láskou a velkou chutí.
10. Dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: