Pečený kečup: Domácí specialita, která přebije každý kupovaný kečup

Máte rádi kečup, ale jste zvědaví, jak by chutnal, kdyby byl udělaný přímo v domácím prostředí? Tento recept na pečený kečup je plný chutí a vůní, a je také skvělou cestou, jak zužitkovat sezónní rajčata a papriky. Červená řepa dodává kečupu krásnou barvu a jedinečnou chuť. Perfektní jako doplněk k různým pokrmům, nebo jako unikátní dárek.

Zdroj: Daniela Sedláčková

Co budeme potřebovat:

  • 2 kg rajčat
  • 3 papriky
  • 5 cibulí
  • 5 stroužků česneku
  • 2 polévkové lžíce soli
  • 1 polévková lžíce sladké papriky
  • 150 g cukru
  • 1 dcl octa
  • 2 bobkové listy
  • 5 kusů nového koření
  • 5 kusů hřebíčku
  • 1 červená řepa (pro barvu)


Jak budeme postupovat:

1) Rajčata, papriky, cibule a česnek nakrájíme.

2) Vložte všechny ingredience do pekáče, přidejte sůl, papriku, cukr, ocet, bobkové listy, nové koření, hřebíček a červenou řepu.

3) Pečte v troubě nastavené na 220°C po dobu 1 hodiny (nebo 1 hodinu a 20 minut, v závislosti na hustotě).

4) Po upečení rozmixujte směs a propasírujte ji.

5) Zavařujte 20 minut na 80°C.

Tento domácí kečup je nejen chutný, ale i zdravější alternativa ke kupovaným variantám. Užijte si!