Máte rádi kečup, ale jste zvědaví, jak by chutnal, kdyby byl udělaný přímo v domácím prostředí? Tento recept na pečený kečup je plný chutí a vůní, a je také skvělou cestou, jak zužitkovat sezónní rajčata a papriky. Červená řepa dodává kečupu krásnou barvu a jedinečnou chuť. Perfektní jako doplněk k různým pokrmům, nebo jako unikátní dárek.
Co budeme potřebovat:
- 2 kg rajčat
- 3 papriky
- 5 cibulí
- 5 stroužků česneku
- 2 polévkové lžíce soli
- 1 polévková lžíce sladké papriky
- 150 g cukru
- 1 dcl octa
- 2 bobkové listy
- 5 kusů nového koření
- 5 kusů hřebíčku
- 1 červená řepa (pro barvu)
Jak budeme postupovat:
1) Rajčata, papriky, cibule a česnek nakrájíme.
2) Vložte všechny ingredience do pekáče, přidejte sůl, papriku, cukr, ocet, bobkové listy, nové koření, hřebíček a červenou řepu.
3) Pečte v troubě nastavené na 220°C po dobu 1 hodiny (nebo 1 hodinu a 20 minut, v závislosti na hustotě).
4) Po upečení rozmixujte směs a propasírujte ji.
5) Zavařujte 20 minut na 80°C.
Tento domácí kečup je nejen chutný, ale i zdravější alternativa ke kupovaným variantám. Užijte si!