Hledáte originální inspiraci k odpolední kávě nebo čaji? Pokud ano, jste na správném místě! Tyto domácí pudinkoví šneci s rozinkami a meruňkovým džemem vás přivedou k šílenství. Nejenže nádherně vypadají, ale také skvěle chutnají a okamžitě se stanou ozdobou vašeho stolu! Sladká pochoutka s nádhernou vůní, na kterou budete potřebovat jen par ingrediencí a výsledek vás nadchne!
Domácí pudinkoví šneci s rozinkami a meruňkovým džemem
Co budeme potřebovat:
Na kynuté těsto:
- 125 ml mléka – (1/2 šálky)
- 100 g másla nebo margarínu
- 20 g čerstvého droždí
- 500 g pšeničné mouky (4 šálky + 2 polévkové lžíce)
- 50 g cukru (1/4 šálky)
- 2 vejce – (velikost M)
- 8 g vanilkového cukru
Na náplň:
- 750 ml mléka – (3 šálky + 2 polévkové lžíce)
- 80 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 80 g cukru – (1/3 šálku + 1 polévková lžíce)
- 1 vanilkový lusk
Ostatní:
- 100 g rozinek – (2/3 hrnku)
Na přípravu meruněk:
- 4 lžíce meruňkového džemu
- 2 lžíce vody
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte mléko do hrnce na sporáku a přidejte máslo – míchejte, dokud se máslo nerozpustí, pak přelijte do mísy – protřepejte a přidejte rozdrobené droždí – zamíchejte, poté vsypejte mouku, přisypejte cukr, přidejte rozklepnutá vejce, také přislaďte vanilkovým cukrem – těsto vypracujte v robotickém mixéru.
2. Vypracované těsto přendejte do mísy, přikryjte fólií a nechejte na teplém místě 1 hodinu odpočívat.
3. Do misky jsi smíchejte pudinkový prášek s vanilkovou příchutí a trochou mléka – promíchejte a zbylé mléko nalijte do hrnce na sporáku, přisypejte cukr – míchejte metličkou, pak přidejte vanilkový lusk – dále míchejte – vařte a nakonec přimíchejte rozmíchaný pudink s mlékem – míchejte do zhoustnutí.
4. Uvařený pudink přelijte do mísy, přikryjte fólií a nechejte odpočinout.
5. Čistou plochu posypejte moukou a vykynuté těsto rozválejte válečkem na velký čtverec – pak ho potřete pudinkovým krémem, posypejte rozinkami, srolujte do rolády, poté slepte a nakrájejte do tvaru šneka.
6. Následně je položte vedle sebe s mezerami mezi nimi na plech vyložený pergamenem, přikryjte fólií a nechejte je ještě vykynout.
7. Pečte je v předehřáté troubě asi 15 minut při 200 °C – Horní/spodní ohřev a konvekce: přibližně 180 °C
8. Nakonec upečené šneky potřete meruňkovým džemem, který jste v hrnci povařili s vodou.
9. Podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!