Tento recept na kuřecí čínu se smaženými rýžovými nudlemi je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduché a chutné jídlo s výraznými asijskými kořeněními. Míchání omáček a koření dodává tomuto jídlu pikantní a sladkou chuť, zatímco rýžové nudle a zelenina dodávají struktuře texturu a výživné hodnoty.
Toto jídlo je rychlé a snadné připravit, což ho činí ideálním pro týdenní večeře. Navíc můžete upravit recept podle vašich chutí a přidat další zeleninu nebo koření podle vašich představ.
Recept na domácí kuřecí čínu se smaženými rýžovými nudlemi:
Co budeme potřebovat:
- 500g kuřecího masa, nakrájeného na menší kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
- 1 cibule, nakrájená na tenké proužky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 200g rýžových nudlí
- Olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1) Vařte rýžové nudle podle pokynů na obalu. Nechte je vařit, dokud nejsou al dente, a pak je slijte a nechte stranou.
2) Na pánvi si rozehřejte lžíci oleje na středním plameni. Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte, dokud není zlatavé z obou stran. Vyndejte z pánve a nechte stranou.
3) Přidejte další lžíci oleje do pánve. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud se nezačnou hnědnout.
4) Přidejte nakrájenou mrkev a papriku a smažte, dokud nezměknou.
5) V malé misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, hnědý cukr a kukuřičný škrob.
6) Přidejte kuřecí maso zpět do pánve a přidejte směs sójové omáčky. Promíchejte, dokud se všechny suroviny neproplíží.
7) Přidejte vařené rýžové nudle do pánve s kuřecím masem a zeleninou a míchejte, dokud se nudle neproplíží s omáčkou.
8) Rozehřejte další pánvi a nalijte dostatek oleje na smažení. Smažte rýžové nudle, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
9) Servírujte kuřecí Čínu smaženými rýžovými nudlemi na talíř a podávejte okamžitě. Můžete ozdobit nasekanou zelení.