Recept na cikánskou vepřovou pečeni

Cikánská vepřová pečeně je jedním z těch jídel, které dokonale vystihují letní sezónu, zejména pokud máte štěstí a všechny čerstvé suroviny máte přímo ze zahrady. Tento recept kombinuje chutě čerstvých paprik, rajčat a feferonek s voňavou vepřovou kotletou, vše pěkně zahuštěné do lahodné omáčky. Ideální pro rodinné oslavy nebo jen pro chvíle, kdy si chcete pochutnat na něčem výjimečném.

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Recept: Cikánská vepřová pečeně:

Co budeme potřebovat:

  • Olej
  • Cibule
  • Vepřové kotlety
  • Sůl, pepř
  • Protlak (1 lžíce)
  • Vepřový vývar
  • Masox (kousek)
  • Papriky
  • Rajčata
  • Feferonka
  • Kyselá okurka
  • Hrubá mouka
  • Paprika (mletá)

Vyzkoušejte také – Připravte si lahodná kuřecí srdíčka


Jak budeme postupovat:

1) Na oleji osmažte do cibulku.

2) Přidejte osolené a opepřené plátky vepřových kotlet a osmažte je.

3) Přidáte 1 lžíci protlaku a chvíli restujte.

4) Zalijte vepřovým vývarem, ale pouze tak, aby bylo maso ponořené.

5) Přidejte kousek masoxu a vložte do trouby. Pečte, dokud není maso měkké.

6) Vyjměte maso a přidejte do omáčky papriky, rajčata, feferonku a kyselou okurku. Dejte vše vařit na plotně.

7) Zaprašte hrubou moukou a zahustěte omáčku.

8) Přidejte hodně mleté papriky a kousek masoxu Guláš pro dokončení chuti.

Dobrou chuť!