Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na líné placičky s cibulí a vejcem. Příprava je velice snadná, rychlá a výsledek velmi chutný, lahodný a křupavý!

Líné placičky s cibulí a vejcem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 400 ml kefíru
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 350 g mouky
- 0,5 lžičky jedlá soda
- 20 ml rostlinný olej
- 1 uvařené vejce
- zelená cibulka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Uvařte vejce, oloupejte je a nakrájejte na malé kostičky a stejně tak nakrájejte nadrobno zelenou cibulku.
2. Do hluboké nádoby nalijte kefír, nechte ho zahřát na pokojovou teplotu. Dochuťte ho solí a přidejte rozklepnuté vejce – promíchejte.
3. Do získané směsi po částech prosejte mouku a vypracujte těsto. Hrudku těsta posypejte jedlou sodou, pak přilijte slunečnicový olej – pokračujte v míchání a těsto by mělo být středně husté.
4. Do těsta následně vsypejte nakrájené vejce a zelenou cibulku – vše společně promíchejte.

5. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a pomocí lžíce tvarujte placičky – smaže je z každé strany dozlatova.

6. Po upečení je podávejte s oblíbenou přílohou, dresinkem a hlavně s dobrým pocitem, jak se vám to skvěle povedlo.


Přátelé přejeme vám dobrou chuť!