Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za rychlý dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit nadýchaný, jemný dezert plnění vařenými malinami s jemným krémem s ricotty a zdobený strouhanou čokoládou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to úplně každý! Potěší vás svou hladkou a vzdušnou strukturou a získáte velmi jemný koláč, který se rozplývá v ústech!
Čokoládový dezert bez pečení
Co budeme potřebovat:
Malinový džem:
- 250 g čerstvých/mražených malin
- 80 g cukr
- 30 g kukuřičný škrob
Krém:
- 100 g ricotta
- 50 g moučkový cukr
- 10 g kakaa
- 150 ml smetana
Ostatní:
- 1 pomeranč
- 100 g sušenky
Na zdobení a posypání:
- strouhaná čokoláda/čokoládové lupínky
Jak budeme postupovat:
1. Do umytých nebo rozmražených malin vmíchejte moučkový cukr a škrob – míchejte, dokud nevznikne jednotná hmota a malinovou směs vařte v hrnci na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí.
2. Ricottu smíchejte s moučkovým cukrem a kakaem – dobře promíchejte a následně přilijte smetanu – šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky a získatě krém!
3. Vymačkejte šťávu z pomeranče a namočte do ní sušenky, poté je rozložte na dno zapékací mísy na pečení.
4. Do cukrářského sáčku nalijte krém a obalte s ním sušenky v míse. Na sušenkách by se tak měla vytvořit krémová vrstva.
5. Následně vytvořte vrstvu vařeného malinového džemu a postupy opakujte.
6. Nakonec ozdobte – posypejte strouhanou čokoládou nebo čokoládovými lupínky a před podáváním uložte na 1 hodinu do lednice.
7. Podávejte ho s láskou a grácií.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!