Lepší přílohu jste nejedli – smažené brambory

Dnešní recept, který vám přinášíme, jsou delikátní smažené brambory, které když ochutnáte, okamžitě si je zamilujete a budete je dělat častěji. Jsou vynikající, jemné, křupavé a hodí se ke každému jídlu. Jejich příprava je otázkou několika minut a výsledek je báječný!

Lepší přílohu jste nejedli - smažené brambory
Zdroj: souspark.ru

Delikátní smažené brambory

Co budeme potřebovat:

  • 10 brambor
  • sůl – podle chuti
  • led – podle potřeby
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce rostlinný olej
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 3 lžíce másla

Na zdobení a posypání:

  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Nejprve oloupejte brambory, dejte je do hrnce se studenou vodou a osolte je, pak přidejte několik kostek ledu – nechejte je asi 7 minut odstát a až poté je dejte na plotnu. Díky tomuto postupu bude kůrka křupavá a brambory budou uvnitř měkké.

2. Po přivedení vody k varu vařte maximálně 3 minuty a poté vodu ihned slijte.

3. Oddělte 1-3 stroužky od česneku a nasekejte je. Vytáhněte plech z trouby a nalijte na něj rostlinný olej, následně na plech položte rozmarýn a česnek, brambory a podle chuti posypejte černým pepřem a polijte rozpuštěným máslem.

4. Pečte v do trouby předehřáté 40 minut při 200 °C.

5. Po upečení je ještě ozdobte – posypejte čerstvou petrželkou a podávejte je jako přílohu k oblíbenému jídlu nebo s dresinkem, ale hlavně s láskou a velkou chutí.

Lepší přílohu jste nejedli - smažené brambory
Zdroj: souspark.ru
Lepší přílohu jste nejedli - smažené brambory
Zdroj: souspark.ru

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!