Dnešní recept, který vám přinášíme, jsou delikátní smažené brambory, které když ochutnáte, okamžitě si je zamilujete a budete je dělat častěji. Jsou vynikající, jemné, křupavé a hodí se ke každému jídlu. Jejich příprava je otázkou několika minut a výsledek je báječný!
Delikátní smažené brambory
Co budeme potřebovat:
- 10 brambor
- sůl – podle chuti
- led – podle potřeby
- 1 lžička rozmarýnu
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce rostlinný olej
- černý mletý pepř – podle chuti
- 3 lžíce másla
Na zdobení a posypání:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve oloupejte brambory, dejte je do hrnce se studenou vodou a osolte je, pak přidejte několik kostek ledu – nechejte je asi 7 minut odstát a až poté je dejte na plotnu. Díky tomuto postupu bude kůrka křupavá a brambory budou uvnitř měkké.
2. Po přivedení vody k varu vařte maximálně 3 minuty a poté vodu ihned slijte.
3. Oddělte 1-3 stroužky od česneku a nasekejte je. Vytáhněte plech z trouby a nalijte na něj rostlinný olej, následně na plech položte rozmarýn a česnek, brambory a podle chuti posypejte černým pepřem a polijte rozpuštěným máslem.
4. Pečte v do trouby předehřáté 40 minut při 200 °C.
5. Po upečení je ještě ozdobte – posypejte čerstvou petrželkou a podávejte je jako přílohu k oblíbenému jídlu nebo s dresinkem, ale hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!