Připravte si líné zelné rolky plněné mletým masem, přelité lahodnou směsí

Jen málokdo rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda v kuchyni. Zkuste jsi tentokrát připravit líné zelné závitky plněné mletým masem, přelité lahodnou směsí. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný a velmi chutný oběd! Určitě jsi je udělejte, stojí za to!

Připravte jsi líné zelné závitky s rýží
Zdroj: souspark.ru

Líné zelné závitky plněné mletým masem, přelité lahodnou směsí

Co budeme potřebovat:

  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 30 ml rostlinný olej
  • 250 g bílého zelí
  • 1/2 lžičky soli
  • 500 g mleté maso
  • 1/2 lžičky koriandr
  • 2 stroužky česneku

Směs:

  • 2 rajčata
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 5 lžic zakysaná smetana

Na zdobení a posypání:

  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si pánev s olejem a vsypejte do ní jemně nakrájenou cibuli – osmahněte ji do měkka a poté k ní přidejte nastrouhanou mrkev –  orestujte na středním plameni.

2. Do mísy jsi na jemno nakrájejte bílé zelí a pak ho přidejte k orestované zelenině v pánvi – společně poduste na středním plameni 15 minut.

3. Po orestování zeleninu přendejte do mísy, posypejte solí a přidejte k ní mleté maso, dochuťte koriandrem a prolisovaným česnekem – promíchejte a rukama vytvarujte závitky.

4. Následně si připravte velkou pánev s rozehřátým olejem a položte do ní závitky – osmažte je z obou stran dozlatova.

Připravte jsi líné zelné plněné mletým masem, přelité lahodnou směsí
Zdroj: souspark.ru

5. Druhou mrkev a cibuli nakrájejte na malé kousky, přendejte na jinou pánev a 2 minuty smažte.

6. Rajčata nastrouhejte na jemno a přidejte je k osmažené cibuli a mrkvi na pánvi – 10 minut je na minimálním ohni povařte, poté je podle chuti osolte, opepřete mletým černým pepřem a pak přilijte zakysanou smetanu – dobře promíchejte.

7. Následně osmažené závitky položte do zapékací misky a rozetřete na ně směs se zakysané smetany a zeleniny.

Připravte jsi líné zelné plněné mletým masem, přelité lahodnou směsí
Zdroj: souspark.ru

8. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 190 °C.

9. Po upečení je ozdobte – posypejte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte je s oblíbenou přílohou a hlavně s velkou chutí a grácií.

Připravte jsi líné zelné plněné mletým masem, přelité lahodnou směsí
Zdroj: souspark.ru

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!