Krok za krokem vám představíme skvělý recept na jablečný koláč, který se rozpouští v ústech. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného koláče ocení všichni.
Jablečný koláč, který se rozpouští v ústech!
Co budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 lžičky soli
- 250 ml teplý kefír
- 125 ml rostlinný olej
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička prášek do pečiva
- 2 jablka
- 50 g rozinky
Jak budeme postupovat:
1. V míse rozšlehejte vejce, přisypejte vanilkový cukr a sůl – šlehejte mixérem, dokud nezískáte jednolitou bílou směs, poté přilijte teplý kefír a rostlinný olej – pokračujte ve šlehání.
2. Dále přisypejte prosátou mouku s práškem do pečiva – vypracujte nepříliš husté těsto.
3. Jablka nakrájejte na malé kostičky a zapracujte je do těsta spolu s rozinkami – promíchejte.
4. Připravte si formu na pečení o rozměrech 27 x 27 cm vyloženou pergamenem a nalijte do ní těsto – rovnoměrně ho rozetřete.
5. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 180 °C.
6. Po upečení podávejte koláč s láskou a grácií.
Vyzkoušejte také – Nejjednodušší jablečný koláč, který se rozpouští v ústech
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!