Vynikající příloha jen ze dvou surovin – brambory a česnek

Dnešní recept, který vám představujeme, jsou pečené brambory s česnekem a petrželkou. Jejich příprava je velmi jednoduchá a hlavně rychlá, takže ji zvládne každý! Můžete je také podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo s oblíbeným dresinkem. Jsou vynikající, božské, lahodné a křupavé. Nebíčko v ústech!

Vynikající příloha jen ze dvou surovin - brambory a česnek
Zdroj: souspark.ru

Pečené brambory s česnekem a petrželkou

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg nové brambory
  • 1 celá hlávka česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 4 lžíce rostlinný olej

Na zdobení a posypání:

  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Nové brambory stačí umýt a pokud jsou velké, rozříznout na polovinu.

2. Všechny stroužky česneku kromě jednoho musí projít lisem.

3. Následně nové brambory položte do zapékací misky, posypejte je solí a černým pepřem podle chuti, poté k bramborám přidejte prolisované česneky a přilijte rostlinný olej – promíchejte.

4. Brambory v zapékací misce pečte při 180 °C do měkka – podle potřeby a přidejte k nim ještě celý stroužek česneku.

5. Po upečení je  ozdobte – posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte je s láskou a velkou chutí.

Vynikající příloha jen ze dvou surovin - brambory a česnek
Zdroj: souspark.ru

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!