Dnešní recept, který vám představujeme, jsou pečené brambory s česnekem a petrželkou. Jejich příprava je velmi jednoduchá a hlavně rychlá, takže ji zvládne každý! Můžete je také podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo s oblíbeným dresinkem. Jsou vynikající, božské, lahodné a křupavé. Nebíčko v ústech!

Pečené brambory s česnekem a petrželkou
Co budeme potřebovat:
- 1 kg nové brambory
- 1 celá hlávka česneku
- 1/2 lžičky soli
- černý mletý pepř – podle chuti
- 4 lžíce rostlinný olej
Na zdobení a posypání:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Nové brambory stačí umýt a pokud jsou velké, rozříznout na polovinu.
2. Všechny stroužky česneku kromě jednoho musí projít lisem.
3. Následně nové brambory položte do zapékací misky, posypejte je solí a černým pepřem podle chuti, poté k bramborám přidejte prolisované česneky a přilijte rostlinný olej – promíchejte.
4. Brambory v zapékací misce pečte při 180 °C do měkka – podle potřeby a přidejte k nim ještě celý stroužek česneku.
5. Po upečení je ozdobte – posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte je s láskou a velkou chutí.

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!