Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na šťavnaté karbanátky v bramborovém těstíčku s lahodným salátem. Příprava jídla vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Šťavnaté karbanátky v bramborovém těstíčku
Co budeme potřebovat:
- 4 brambory
- 3 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletý černý pepř
- 1 lžička oregana
- 1/2 lžičky muškátový oříšek
- 2 lžíce mouky
Směs mletého masa:
- 550 g mleté maso
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžička soli
- 1/2 lžičky mletý černý pepř
Ostatní:
- kostky másla
Salát:
- 150 g krabí tyčinky
- 1 salátová okurka
- 1 cibule
- 50 g sýra
- 60 g konzervovaná kukuřice
- 2 vařená vejce
Na zdobení a posypání:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, pak je zalijte vodou a nechejte 15 minut odstát. Po 15 minutách vylijte vodu z mísy a brambory vyždímejte, pak přidejte rozklepnuté vejce, přisypejte sůl, mletý černý pepř, oregano, muškátový oříšek a nakonec vsypejte mouku – dobře promíchejte.
2. Směs mletého masa: Do misky si dejte mleté maso, ku kterému vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek a dochuťte solí, černým mletým pepřem – dobře promíchejte a pomocí ruk vytvarujte stejné placičky.
3. Na pánev vymazanou rostlinným olejem rozprostřete lžíci bramborové směsi a rozložte ji do rovnoměrné vrstvy.
4. Na ni pak rozložte vytvořené placičky a přikryjte ji lžící bramborové směsi – smažte je na mírném ohni z obou stran, dokud brambory nezískají zlatavou kůrku.
5. Po usmažení je položte do zapékací mísy a na vrcholky dejte malé kousky másla.
6. Pečte v troubě předehřáté 10 minut při na 200 °C.
7. Salát: Do mísy dejte nakrájené krabí tyčinky, salátovou okurku, cibuli a sýr, přidejte také kukuřici z konzervy a vařené vejce nakrájené na malé kousky. Dochuťte solí a zalijte majonézou – dobře promíchejte a salát je hotový!
8. Šťavnaté karbanátky v bramborovém těstíčku podávejte se salátem, který jste si připravili a hlavně s láskou a velkou chutí. Nezapomeňte je ozdobit – posypat čerstvou nasekanou petrželkou.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!