Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na bramborové karbanátky s petrželkou. Jsou vynikající a také je můžete podávat s oblíbeným dresinkem. Jdete do toho!
Bramborové karbanátky s petrželkou
Co budeme potřebovat:
- 5 brambory
- 1 lžíce soli
- 2 lžičky sladká mletá červená paprika
- 1/2 lžičky mletý černý pepř
- 2 lžíce mouky
- svazek čerstvé petrželky
Jak budeme postupovat:
1. Brambory oloupejte – vařte 15 minut doměkka a potom vychladlé brambory rozmačkejte na velkém struhadle.
2. Do bramborové směsi přisypejte sůl, sladkou mletou červenou papriku, mletý černý pepř, mouku a vsypejte také nadrobno nasekanou čerstvou petrželku – všechny ingredience důkladně promíchejte.
3. Rukama vytvarujte karbanátky a vložte je na pánev s rozehřátým olejem – smažte je z každé strany dozlatova.
4. Po usmažení je položte na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.
5. Podávejte je s láskou a velkou chutí.
Můžete je také podávat s oblíbeným dresinkem, který máte rádi – záleží jen na vás!
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!