Hledáte nějakou chutnou inspiraci k odpolední kávě? Máte doma alespoň pár kousků čerstvých jahod? Tak v tomto případe jste na správném místě! Tenhle báječný letní tříbarevný jahodový dezert s jogurtovo-mléčným krémem je okouzlující jahodová delikatesa! Příprava je velice snadná a rychlá a ihned si je všichni zamilují!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tříbarevný jahodový dezert s jogurtovo-mléčným krémem
Co budeme potřebovat:
- 350 g čerstvé jahody
- 500 g mléka
- 15 g agar
- 1 lžíce vanilin
- 400 g bílí jogurt
- 250 g kondenzované mléko
Jak budeme postupovat:
1. Čerstvé jahody rozkrojte napůl a vložte je do mixéru – rozmixujte je na jemné hladké pyré.
2. Mléko nalijte do hrnce, přisypte agar, vanilin – zamíchejte, poté přidejte bílý jogurt – pokračujte v míchání, pak přilijte kondenzované mléko – vařte na mírném ohni a poté přilijte třetinu jahod – dobře promíchejte do jemné hladké konzistence.
3. Po uvaření stáhněte z ohně, pak přelijte do misek a přilijte zbytek jahodového pyré – promíchejte a vše přelijte do hluboké mísy, přikryjte potravinovou fólií a uložte na chvíli do lednice.
4. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!