Vítejte u receptu na velmi jemný a lahodný karamelový koláč s banány, který vás nadchne nejen svou chutí, ale také jednoduchostí přípravy. A co je nejlepší – není třeba použít troubu! Připravte se na sladkou lahůdku, která se rozplývá na jazyku a udělá radost každému milovníkovi sladkých pochoutek. Pojďme se pustit do vaření a vytvořit skvělý zážitek pro naše chuťové buňky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Karamelový koláč s banány
Co budeme potřebovat:
- 500 g čokoládových sušenek
- 800 ml mléka
- 7 žloutků
- 200 g kr. cukru
- 4 lžíce hl. mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 150 g másla
- 4 banány
- karamelové kondenzované mléko – na dekoraci
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si připravíme krém. Žloutky, cukr, mouku a škrob rozmícháme. Přidáme 100-200 ml mléka a mícháme metličkou, dokud nebude směs hladká.

2) Přidáme zbytek mléka, zamícháme a přeložíme nad plamen.

3) Krém vaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne a nezačnou se objevovat bublinky. Mícháme, dokud nemá konzistenci hustého pudinku.

4) Odstraníme z plamene. Přidáme máslo. Rozmícháme, dokud se nerozpustí.

5) Dále si nakrájíme banány na tenčí plátky.

6) Na spod formy navrstvíme trochu krému. Uložíme vrstvu sušenek a zakryjeme krémem.

7) Dáme vrstvu banánů a opět zakryjeme krémem. Opakujeme, dokud nebude mísa naplněná po okraj.

8) Dezert zakryjeme fólií a dáme do lednice. Před servírováním ozdobíme povrch karamelovým mlékem.


Přejeme Vám dobrou chuť!