Bruschetta je rychlá svačinka, kterou si můžete připravit, i když nemáte čas. Jsou lahodné, lehce pikantní a chutné! Jejich příprava je velice jednoduchá a velmi snadná. Zvládne ji úplné každý a je vhodná i jako předkrm před hlavním jídlem! Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Chutná domácí bruschetta s jednoduchými přísadami
Co budeme potřebovat:
- 1 francouzská bageta
- máslo – na smažení
Pomazánka:
- 3 vařená vejce
- 100 g sýra
- velký svazek kopru
- 6-8 stroužků česneku
- konzervované ryby v oleji – tuňák/jiné ryby podle chuti
- 3-4 lžíce majonézy
Cibulová marináda:
- 1 cibule
- 1,5 lžíce 9% stolního octa
- 2 rovné lžičky cukru
- 1/2 lžičky soli
Jak budeme postupovat:
1. Bagetu nakrájejte na 1 cm silné plátky – opečte je na malém množství másla z obou stran do sucha a do hněda.
2. Marinujte cibuli: Nakrájejte cibuli na kostičky, poté přilijte ocet, přisypejte cukr, sůl a zalijte horkou vodu – promíchejte.
3. Cibuli nechte marinovat, dokud marináda nevychladne, poté ji přendejte do cedníku a počkejte, až z ní odteče všechna tekutina.
4. Připravte pomazánku: Uvařená vejce a sýr nastrouhejte na velkém struhadle a přendejte je do hluboké mísy, pak přidejte nasekaný kopr a prolisovaný česnek.
5. Oddělte tuňáka od tekutiny v plechovce – dobře rozmačkejte vidličkou a přidejte do mísy k ostatním připraveným ingrediencím.
6. Následně přidejte marinovanou cibuli a majonézu – velmi dobře promíchejte.
7. Nakonec pomazánkou natřete upečené toasty – bruschettu a podávejte ji s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!