Osvěžující letní ovocný dort s hladkým citronovým krémem a borůvkami – Dezert plný letních chutí BEZ PEČENÍ

Vítejte na našem webu, kde vám přinášíme recept na osvěžující letní ovocný dort, který okouzlí vaše chuťové pohárky jedinečnou kombinací svěžího ovoce, krémového citronového krému a osvěžujících borůvek. Tento lehký a lahodný dort je ideálním způsobem, jak využít letních plodů a zároveň si dopřát chutný a svěží dezert. Připravte se na výlet do světa osvěžujících aróm, které tento letní ovocný dort nabízí, a rozzařte své chuťové buňky každým soustem plným chuti a radosti.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Letní ovocný dort s hladkým citronovým krémem a borůvkami bez pečení
Zdroj foto: thebusybaker.ca

Letní ovocný dort s hladkým citronovým krémem a borůvkami bez pečení

Co budeme potřebovat:

Korpus dortu:

  • 200 g sušenek (např. piškoty nebo sušenky s máslem)
  • 100 g másla (rozpuštěného)

Citronový krém:

  • 2 velké citrony (kůra a šťáva)
  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 100 g másla (nakrájené na kostičky)

Ovoce a zdobení:

  • 300 g čerstvých borůvek
  • 1 kiwi (oloupané a nakrájené na plátky)
  • 1/2 ananasu (oloupaného a nakrájeného na malé kousky)
  • čerstvé máty nebo citronová kůra (pro ozdobu)

Jak budeme postupovat:

1. V robotu nebo v uzavíratelném sáčku rozemelte sušenky na jemno. Poté přendejte do mísy a smíchejte s rozpuštěným máslem, dokud vznikne homogenní směs.

2. Vyklopte směs do dortové formy a dobře ji utlačte na dno a okraje formy, abyste vytvořili pevný korpus. Nechte odpočinout v lednici, zatímco připravíte citronový krém.

3. Pro citronový krém: V misce smíchejte vejce a cukr a šlehejte ručním šlehačem, dokud nedosáhnete světlé a pěnovité konzistence.

4. Na vodní lázni rozehřejte citronovou šťávu a kůru a postupně přidejte do směsi vejce a cukr. Nepřetržitě míchejte, dokud se směs nezahustí.

5. Odstraňte z vodní lázně a postupně přidejte nakrájené máslo. Míchejte, dokud se krém nerozpustí a nezískáte hladkou konzistenci.

6. Vyklopte citronový krém na připravený korpus a vyrovnávejte povrch. Nechte dort vychladnout a krém ztuhnout v lednici po dobu minimálně 2 hodin.

7. Před podáváním dort ozdobte čerstvými borůvkami + můžete použít i jiné ovoce podle svých chutí – plátky kiwi, kousky ananasu a máty nebo citronovou kůrou.

Letní ovocný dort s hladkým citronovým krémem a borůvkami bez pečení
Zdroj foto: thebusybaker.ca

Tento osvěžující letní ovocný dort s hladkým citronovým krémem a borůvkami je ideálním způsobem, jak zakončit svůj letní den nebo přivítat hosty speciálním dezertem. Jeho kombinace ovocných chutí a svěžího krému jistě potěší vaše chuťové buňky a zanechá vás s pocitem čistého osvěžení!