Připravte se na výlet do světa plného chutí a vůní s tímto receptem na zapečené pita rolky z mletého masa přelité zeleninou a sýrem. Tyto lahodné rolky jsou plné bohatého mletého masa, které se setkává s osvěžující zeleninou a sýrovou vrstvou. Každý kousíček je slastným spojením různých chutí a textur. Toto jídlo je ideální pro rodinné večeře nebo speciální příležitosti, které potěší všechny gurmány.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené pita rolky z mletého masa přelité zeleninou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- petrželka – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Omáčka:
- olivový olej – na smažení
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 červená sladká paprika
- 3 rajčata
- 1 lžička cukru
- černý pepř – podle chuti
- 1 lžička sladké mleté papriky
Ostatní:
- 4 pita chleby
Jak budeme postupovat:
1. Mleté maso vložte do mísy a přidejte k němu nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a nasekanou čerstvou petrželku, pak dochuťte solí a černým pepřem.
2. Připravte si 3 velká rajčata a jemně do nich udělejte zářezy, poté je vložte do mísy a zalijte vroucí vodou.
3. Mezitím si připravte pánev s rozehřátým olejem a vsypte do ní nakrájenou cibuli – smažte ji 2-3 minuty na mírném ohni, poté k ní přidejte nastrouhanou mrkev – promíchejte a na proužky nakrájenou sladkou červenou papriku – opět promíchejte.
4. Mezitím oloupejte rajčata ze slupky, přidejte je k ostatním ingrediencím na pánvi, pak je dochuťte solí, černým pepřem, mletou sladkou paprikou – promíchejte a stále vařte na mírném ohni.
5. Připravte jsi pita chleby na každý z nich rozetřete směs mletého masa. Srolujte do ruličky a postup zopakujte u každého pita chleba a každý rozkrojte na 3 stejné díly.
6. Také jsi připravte zapékací mísu, pěkně do něj rozetřete uvařenou zeleninovou omáčku a položte na něj pita rolky s mletým masem – opět je potřete uvařenou zeleninovou omáčkou a přikryjte alobalem.
7. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
8. Po upečení alobal odstraňte a posypte strouhaným sýrem a opět pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
9. Nakonec posypejte ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte je s láskou a grácií.
Přátelé, přejeme vám všem dobrou chuť!