Jemný dort na nadýchaném piškotovém korpusu s vrstvou želé a pudinkovým krémem

Jemný dort na nadýchaném piškotovém korpusu s vrstvou želé a pusinek proložený pudinkovým krémem. V matčině zápisníku byl zapsán pod jménem Bishop. Trochu jsem ho upravil a výsledek byl ještě lepší. Pro mě je to jeden z nejlepších dortů, které jsem kdy jedla.

jemný dort na nadýchaném piškotovém korpusu s vrstvou želé a pudinkovým krémem
Zdroj: prostyprzepisna.pl

Co budeme potřebovat:

podnos 24 x 24 cm

Piškot:

  • 3 vejce
  • 1/3 hrnku hladké mouky
  • 1/3 šálku cukru
  • 3 lžičky kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva

Jahodová vrstva:

  • 2 želé (nejlépe červené, ale ne nutně)
  • 1 jahodový džem (cca 250 g)
  • 2 šálky vroucí vody

Pudink:

  • 4 žloutky
  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce bramborové mouky
  • 3 lžíce pšeničné mouky
  • 200 g másla

Dále:

  • 4 vaječné bílky
  • 1 sklenice kokosových hoblin
  • 1 sklenice cukru
  • 2 lžičky kakaa

Jak budeme postupovat:

1. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha. Pak postupně přidávejte cukr a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

2. Postupně přidávejte žloutky a míchejte, dokud se nespojí.

3. Přidejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaovým práškem a těsto promíchejte lžící.

4. Těsto vlijte do formy vyložené papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C asi na 15 minut.

5. Připravte jahodovou vrstvu: želé rozpusťte ve vroucí vodě, přidejte džem a důkladně promíchejte. Směs nechte vychladnout.

6. Připravte pusinky: ušlehejte bílky do tuha, pak postupně přidávejte cukr a míchejte, dokud nebudou hladké a lesklé.

7. Do pěny přidejte hobliny a kakao. Vše důkladně promíchejte.

8. Na pečicím papíru vyznačte tvar plechu, rozložte pusinky a vložte je do trouby předehřáté na 160 °C přibližně na 1 hodinu (pozor na barvu, pusinky se nesmí připálit). Nechte pusinky ve vypnuté troubě a nevyndávejte je, dokud nevychladnou.

9. Připravte si pudinkovou směs: ve sklenici mléka rozšlehejte žloutky a mouku. Zbytek mléka svařte s cukrem, přidejte rozšlehané žloutky a na mírném ohni míchejte, dokud nevznikne hustý pudink. Odstavte a nechte vychladnout.

10. Mezitím přelijte piškot ztuhlým želé a dejte do chladničky.

11. Máslo utřete do světla a postupně přidávejte studený pudink a míchejte, dokud nevznikne hladký krém.

12. Na vrstvu želé rozetřete pudinkovou směs a poté položte pusinky a lehce je přitlačte. Hotový koláč dejte na několik hodin do lednice.

jemný dort na nadýchaném piškotovém korpusu s vrstvou želé a pudinkovým krémem
Zdroj: prostyprzepisna.pl

VIDEO NÁVOD ZDE:

Přejeme Vám dobrou chuť.