Připravte si jednoduchý, avšak lahodný oběd s našimi smaženými filety z tresky. Tento recept je ideální pro milovníky rybího masa, kteří si rádi dopřejí rychlý a chutný oběd. Křupavá vnější vrstva a jemné, šťavnaté maso tresky vás příjemně překvapí. Navíc si můžete vybrat oblíbenou přílohu a vytvořit si tak dokonalou kombinaci chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Smažené filety z tresky s oblíbenou přílohou
Co budeme potřebovat:
- 320 g filetů z tresky jednoskvrnné
- sůl – podle chuti
- černý pepř podle chuti
Směs na obalování:
- 50 g hladké mouky
- sůl – podle chuti
- černý pepř podle chuti
- červená mletá sladká paprika – podle chuti
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 70 ml vody
- 1/2 lžičky olivového nebo jiného rostlinného oleje
Ostatní:
- mouka – na posypání filet
- olej – na smaženi
Jak budeme postupovat:
1. Filety osušte ubrouskem a posypte je z obou stran solí a černým pepřem.


2. Mouku prosejte do mísy, přisypte sůl, černý pepř, červenou mletou sladkou papriku – podle chuti, poté přisypejte prášek do pečiva, přilijte vodu a olivový/rostlinný olej – promíchejte.

3. Okořeněné filety posypejte z obou stran prosátou moukou, nakrájejte je na čtvrtky a poté je obalte v připravené směsi.


4. Rozehřejte pánev s olejem a položte do ní obalené filety, pečte je na středním ohni z obou stran 5 minut dozlatova.

5. Po upečení je přendejte na talíř s ubrusem a podávejte je s láskou a skvělou chutí.

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!