Recept na chutnou hrnkovou bublaninu s tvarohem, jahodami a meruňkami

Dnes vám představíme recept na chutnou hrnkovou bublaninu s tvarohem, jahodami a meruňkami. Tato sladká pochoutka je ideální pro využití čerstvého ovoce a potěšení své rodiny nebo hostů.

Tato hrníčková bublanina je skvělým způsobem, jak využít sezónní ovoce a připravit si sladký dezert plný chuti. Je vhodná jak pro rodinné oslavy, tak i pro posezení s přáteli. Její příprava je rychlá a jednoduchá, takže se nebojte ji vyzkoušet i jako rychlý dezert pro neočekávané hosty.

Zdroj: Kateřina Miškárová

Recept na chutnou hrnkovou bublaninu s tvarohem, jahodami a meruňkami:

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 kypřící prášek
  • 1 tvaroh (asi 200 g)
  • Čerstvé ovoce dle chuti (např. jahody a meruňky)


Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si připravte všechny ingredience a předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Vyložte plech pečícím papírem.

2) Ve velké míse ušlehejte vejce s cukrem, dokud nezískáte pěnivou a světlou směs.

3) Přidejte hrnek mléka a půl hrnku oleje do mísy se směsí vajec a cukru. Důkladně promíchejte.

4) Postupně přisypte 2 hrnky polohrubé mouky do misky a přidejte také vanilkový cukr a kypřící prášek. Opět důkladně promíchejte, dokud nedosáhnete hladkého těsta bez hrudek.

5) Těsto nalijte na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřete.

6) V další misce smíchejte tvaroh s 50 g cukru a jedním vajíčkem, dokud nedosáhnete hladké směsi. Tento tvarohový krém po lžících rozložte na těsto.

7) Na tvarohový krém rozložte čerstvé ovoce dle svého výběru, například jahody a meruňky. Můžete je umístit rovnoměrně po celém povrchu.

8) Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 30 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu a nezačne se lehce odlupovat od okrajů.

9) Po upečení vyjměte bublaninu z trouby a nechte ji vychladnout na plechu.

10) Po vychladnutí posypte hrníčkovou bublaninu s tvarohem, jahodami a meruňkami moučkovým cukrem a můžete ji podávat. Bublaninu si můžete doplnit třeba šlehačkou nebo zmrzlinou pro ještě větší lahodnost.