Připravte se na lehkou a osvěžující slast s naším receptem na domácí čokoládovou zmrzlinu, která se skládá pouze z 2 ingrediencí. Tato zmrzlina je dokonalou volbou pro všechny milovníky čokolády, kteří se chtějí osvěžit v horkých letních dnech. Stačí pouze smíchat dvě ingredience a dát je do mrazáku. Výsledkem je lahodná a krémová čokoládová zmrzlina, kterou si můžete vychutnat kdykoli budete chtít. Připravte si tuto lehkou a osvěžující domácí zmrzlinu a dopřejte si sladkou rozkoš jednoduchým způsobem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí čokoládová zmrzlina
Co budeme potřebovat:
- 120 g čokolády – hořká, mléčná, polosladká + 100 ml smetana ke šlehání 33%
- 100 ml smetana ke šlehání 33 %
- 200 ml smetana ke šlehání 33 %
Jak budeme postupovat:
1. Do misky si nalámejte hořkou, mléčnou a polosladkou čokoládu a zalijte je smetanou ke šlehání 33%.
2. Zahřejte v mikrovlnné troubě nebo v páře – dobře promíchejte.
3. Následně opět přilijte 100 ml smetany ke šlehání 33% a 200 ml smetany ke šlehání 33% – promíchejte. Přikryjte fólií a uložte do lednice, potom vyndejte z lednice – rozmixujte mixérem do krásně středně husté konzistence.
4. Připravte si formu o rozměrech 12 x 20 cm a nalijte do ní směs.
5. Uložte na 2 hodiny do mrazáku a podávejte ji s láskou a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!