Nepečený tvarohový koláč s kakaovými sušenkami

Rychlé, nepečené a chutné. Přesně takový je tento cheesecake, který skvěle kombinuje chuť neodolatelných kakaových sušenek s jemným krémem. Ideální dort k lahodné kávě. Určitě si ho udělejte, výsledek stojí za to!

Nepečený tvarohový koláč s kakaovými sušenkami
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 250 g kakaových sušenek s vanilkovou náplní
  • 125 g másla

Náplň:

  • 100 g kakaových sušenek s vanilkovou náplní
  • 250 g Mascarpone
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 250 g jemný tvaroh
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 5 PL moučkového cukru

Na zdobení:

  • kakaové sušenky s vanilkovou náplní, kakao

Jak budeme postupovat:

1. Pro korpus oddělte kakaové sušenky od vanilkového krému, který odložíte do náplně. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Tuto směs natlačte na dno dortové formy vyložené fólií.

2. Na náplň smíchejte mascarpone, tvaroh, rezervovaný piškotový krém, moučkový a vanilkový cukr. Vyšlehejte smetanu a lehce ji vmíchejte do krému. Sušenky rozlámejte na menší kousky.

3. Na připravený korpus rozetřete 1/3 krému a posypte polovinou sušenek. Opět potřete krémem a posypte zbylými sušenkami. Poslední třetinu krému rozetřete na sušenky a dejte alespoň na 4 hodiny do chladničky.

4. Před podáváním ozdobte cheesecake nalámanými sušenkami a posypte kakaovým práškem.