Pokud patříte do skupiny milovníků jahodových dezertů, pak jste tu na správném místě! Dnes si totiž přichystáme typicky letní dezert, kterým se právě na letní období naladíme. Konkrétně to bude fantastický jahodový koláč se smetanou. Spojení jahod a smetany je prostě výborné a silně návykové, dobře si tedy tento recept uložte. Rozhodně totiž tento dezert neděláte naposledy.
Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento fantastický jahodový koláč se smetanou!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento jablečný dezert!
Výborný recept na jahodový koláč:
Co budeme potřebovat:
- 240 g polohrubé mouky
- 90 g másla
- 140 g hnědého cukru
- 2 ks vajec
- 2 lžíce mléka
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
- špetku mleté skořice
- 10 velkých jahod
- 100 ml smetany ke šlehání
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme máslo s cukrem, dále přidáme vejce a také mléko. Vše důkladně vymícháme.
2) Pokračujeme tím, že i smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici. Pořádně promícháme a přidáme do vaječné směsi.
3) Připravíme si kulatou formu, kterou si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Poté do formy nalijeme těsto.
4) Umyjeme si jahody a nakrájíme na půlky, které umístíme rovnoměrně na těsto. Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut.
5) Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Můžeme také přidat vyšlehanou smetanu.