Ponořte se do světa exotických chutí s naším receptem na Falešnou Čínu podávanou s rýží. Tento jednoduchý a rychlý recept přináší vůně a chutě orientu přímo do vaší kuchyně. Je to ideální večeře pro ty, kteří hledají něco trochu jiného, ale stejně uspokojujícího.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Falešná Čína podávaná s rýži
Co budeme potřebovat:
- 500 g kuřecí maso
- 2 lžíce lehké sójové omáčky
- 1 lžíce octa
- mleté černé koření – podle chuti
Zelenina:
- 70 g cibule
- 100 g mrkve
- 150 g pekingské zelí
- 4 stroužky česneku
- 70 g pórku
- 90 g červené sladké papriky
Ostatní:
- 300 ml vody
- 2 lžíce bramborový škrob
- olej
- 3 lžíce tmavé sójové omáčky
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nakrájejte kuřecí kousky, přilijte světlou sójovou omáčku, ocet, poté dochuťte mletým černým pepřem. Přikryjte fólií a nechejte 30 minut marinovat.
2. Nakrájejte cibuli, mrkev, pekingské zelí, česnek, pórek a červenou papriku jemně.
3. Do misky si nalijte vodu a přisypte bramborový škrob – promíchejte lžíci.
4. Připravte si pánev s rozehřátým olejem, dejte do ní marinované kuřecí kousky a na středním plameni je smažte dozlatova.
5. Následně je přendejte na talíř a na stejnou pánev vsypte cibuli, mrkev a společně je na středním plameni restujte.
6. Poté přidejte česnek, pekingské zelí, červenou papriku – společně promíchejte a na mírném ohni povařte. Poté zalijte vodou smíchanou s bramborovým škrobem, dále přilijte tmavou sójovou omáčku – promíchejte a na mírném ohni neustále vařte po dobu 2 minut. Podle chuti můžeme ještě přilít světlou sójovou omáčku.
7. Po uvaření přendejte na talíř a podávejte s uvařenou rýží.
8. Dobrou chuť přejeme!