Dnes jsme pro vás připravili chutný a snadný recept na jemné kakaové řezy, kterých se nemůžeme nabažit. Chutnají ještě lépe než kinder pingui z obchodů! Připravte si tuto pochoutku a uvidíte, že nebudete litovat. Recept je poměrně jednoduchý, a pokud na něj nemáte chuť, níže najdete video s přípravou této pochoutky.
Recept na jemné kakaové řezy s krémovou náplní:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- mouka – 80 g
- cukr – 80 g
- kefír – 65 ml
- olej – 30 g
- škrob – 25 g
- kakao – 15 g
- prášek do pečiva – 3 g
- vejce – 2 ks
Na krém:
- smetana ke šlehání 33 % – 140 ml
- kondenzované mléko – 60 g
Na polevu:
- hořká čokoláda – 40 g
- mléčná čokoláda – 40 g
- mléko – 50 g
- máslo – 30 g
Jak budeme postupovat:
- Do mísy prosejte mouku, kakao, kukuřičný škrob a prášek do pečiva a vše promíchejte. V jiné míse rozklepněte dvě vejce, posypte je cukrem a obě šlehejte elektrickým šlehačem do měkka a do pěny.
- Během šlehání přidejte 30 g rostlinného oleje a 65 g kefíru pokojové teploty. Když získáte homogenní hmotu, přidejte prosátou suchou směs přísad a dobře ji promíchejte.
- Těsto nalijte na plech (20 x 30 cm) vyložený pečicím papírem. Těsto rozetřete po celé ploše plechu.
- Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 10 minut.
- Těsto nechte vychladnout a několikrát s ním bouchněte o pracovní plochu. To vám usnadní vystupování
- Smetanu ke šlehání nalijte do mísy a šlehejte ji elektrickým šlehačem, dokud nedosáhne střední pěny. Poté přidejte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud směs nebude dostatečně pevná. V tuto chvíli by měl koláč vychladnout na pokojovou teplotu. Opatrně ho vyklopte na pracovní plochu, odlepte pečicí papír a pomocí kráječe na pizzu ho příčně rozdělte na dvě poloviny, aby vznikly dva stejně velké obdélníky.
- Jeden obdélník těsta položte na plech a okraje vyložte kousky pečicího papíru. Navrch rozetřete plnou dávku krémové směsi, přikryjte druhým obdélníkem těsta a dejte do lednice. V hrnci zahřejte mléko a máslo, a když se máslo rozpustí, přidejte do směsi nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud nevznikne hladká a lesklá poleva. Vyjměte ho z lednice, přelijte čokoládou a rozetřete ji i po stranách.
- Pochoutku vložte na 20 minut do mrazáku.
VIDEO NÁVOD: