Buchta s jablky a kousky čokolády

Dnes se s vámi podělíme o náš oblíbený recept na buchtu s jablky a kousky čokolády. Tento dezert je perfektní pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou oslavu, setkání s přáteli nebo jen odpolední čajovou párty.

Tato buchta vyniká kombinací sladkých a kyselých chutí jablek a luxusního zážitku z kousků čokolády. Je jednoduchá na přípravu, takže ji zvládne i začátečník v pečení, a zároveň nabízí možnost variace dle vlastních preferencí.

buchta s jablky a kousky čokolády
Zdroj: Zdeňka Klosková

Co budeme potřebovat:

  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 1/2 hrnku mléka
  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 2 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 100 g čokolády
  • 4-5 jablek, nakrájených na kostičky
  • skořice, podle chuti


Jak budeme postupovat:

1) Předehřejte troubu na 180°C.

2) V míse smíchejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a kakao. Toto budou vaše sypké ingredience.

3) V jiné míse vyšlehejte olej, mléko, cukr a vejce. Tyto ingredience budou tvořit tekutou část těsta.

4) Pomalu přidávejte směs sypkých ingrediencí do tekutých a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

5) Nakrájejte čokoládu na malé kousky. Jablka omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky. Přidejte skořici podle chuti a promíchejte.

6) Do těsta vmíchejte nakrájená jablka a kousky čokolády.

7) Připravte si pekáč a vložte do něj pečící papír nebo ho vymažte máslem a poprašte moukou.

8) Nalijte těsto do pekáče a rovnoměrně ho rozetřete.

9) Pečte buchtu v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-35 minut, nebo dokud není buchta pevná na dotek a špejle vytažené z jejího středu vyjde čistá.

10) Nechte buchtu vychladnout před krájením a podáváním. Dobrou chuť!