Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající zapečené brambory s mletým masem a chutnou omáčkou. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Co budeme potřebovat:
- Mleté maso – 600 g
- vejce – 2 ks
- chléb – 4 plátky
- mléko – 100 ml
- petržel – 10 g
- tvrdý sýr gouda – 150 g
- sůl – 7 g
- brambory – 400 g
- cibule – 1 ks
na směs:
- Sladká smetana na vaření – 150 ml
- česnek – 3 stroužky
- sůl – 5 g
- černý pepř – 3 g
- sladká paprika – 7 g
Jak budeme postupovat:
1. Do oválné mísy vložte mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte 2 vejce. Osolte a opepřete.
2. Pak dejte toastový bílý chléb do další oválné mísy a zalijte ho mlékem. Chvíli počkejte, pak mléko vyždímejte a chléb vmačkejte do mísy s předchozími přísadami. Vše promíchejte rukou.
3. Získáte vytvarovanou masovou směs – ve tvaru koule, do které uděláte otvor. Vložte do něj tvrdý sýr gouda a obalte ho směsí.
4. Masovou směs vložte do zapékací misky.
5. Brambory nakrájejte na tenké plátky a vložte je do mísy s masovou směsí. Uspořádejte je úhledně kolem sebe.
6. V oválné míse připravte sladkou smetanu na vaření. Opepřete, osolte, přidejte mletou sladkou papriku, česnek a vše promíchejte. Dostanete bílou omáčku.
7. Maso ve tvaru velké koule a brambory přelijte omáčkou.
8. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 180 °C.
9. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je upečené, a pokud ano, vyjměte ho z trouby. Povrch posypte petrželkou.
10. Podávejte s láskou a grácií.
11. Dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Přečtěte si také: Vynikající zapečené těstoviny s kuřecím masem a smetanou – doporučujeme