Hledáte inspiraci na nějakou čokoládovou novinku?. V tom případě tu jste na správném místě! Dnes jsme si pro vás připravili tzv. crinkles čokoládové sušenky, které zaručeně uspokojí choutky právě všech fanoušků čokolády, ale i kakaa! Jedno sousto vás okamžitě odnese do říše blaha, které určitě nebude chtít opustit. Je třeba ale dodržet správnou dobu pečení, jinak se ze sušenek stávají kameny, po jejíž požití budete muset navštívit zubaře :-D.
Pojďme si tedy přichystat tyto výborné čokoládové sušenky.
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto karamelové řezy!
Výborný recept na čokoládové sušenky:
Co budeme potřebovat:
- 140 g hladké mouky
- 50 g holandského kakaa
- 5 g kypřícího prášku do pečiva
- 2 g mleté skořice
- 190 g cukru krupice (můžete použít i třtinový nebo půl na půl)
- špetka soli
- špetka kajenského pepře nebo chilli (můžete vynechat)
- 55 g hořké čokolády
- 55 g másla
- 2 ks vejce
- prosátý moučkový cukr na obalování
Jak postupovat:
1) Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
2) V míse smícháme nejprve sypké ingredience – mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici, cukr, sůl a kajenský pepř (lze vynechat).
3) Čokoládu nasekáme nadrobno a přidáme do směsi.
4) Máslo rozpustíme a s vyšlehanými vejci přidáme do mísy a zpracujeme těsto. (těsto by mělo mít lepivou a pevnou konzistenci).
5) Moučkový cukr prosejeme do hlubokého talíře.
6) Z těsta tvarujeme kuličky o váze cca 15 – 20 g (o něco menší než ping-pongový míček) a následně je obalíme v cukru. Hotové kuličky pak pokládáme na plech s pečícím papírem a necháme jim mezi sebou větší rozestupy.
7) Pečeme na 190 stupňů asi 12 minut. Sušenky jsou po upečení na povrchu křupavé, ale uvnitř by měli být vláčné.
8) Po upečení necháme vychladnout a konzumujeme rychle, než nám je ostatní členové rodiny sní 🙂
Menší tip
- Čokoládu volíme určitě kvalitnější, náhražky plné ztuženého tuku mohou nadělat neplechu.
- Doba pečení se může lišit podle trouby a programu, ale těch 12 minut je tak akorát. Příliš dlouhé pečení z vašich sušenek může udělat nástroj pro rozbití hlavy, tak opatrně.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme