Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na nejlepší domácí tiramisu. Pokud rádi mlsáte, budete mít z této novinky dozajista radost. Sladká pochoutka, kterou budete milovat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nejlepší domácí tiramisu
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 2 vaječné bílky + špetka soli
- 2 žloutky + 40 g cukru
- 7 g vanilkového cukru
- 1 citron (nastrouhaná citronová kůra)
- 500 g mascarpone
- 2 šálky kávy Espresso + Amaretto
Ostatní:
- 125 ml kávy Espresso + malá šálka Amaretto
- dlouhé piškoty – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Ve 2 miskách oddělte bílky od žloutků.
2. Do mísy s bílky přisypte špetku soli – vyšlehejte je do bílé pěny a dejte stranou.
3. Do mísy se žloutky nasypte cukr, vanilkový cukr – vyšlehejte, poté přidejte nastrouhanou citronovou kůru z 1 citronu, mascarpone – stále šlehejte a také přilijte 2 šálky kávy Espresso + Amaretto – neustále šlehejte.
3. Následně přidejte vyšlehanou pěnu z bílků – pokračujte ve šlehání.
4. Do jiné misky jsi nalijte 125 ml kávy Espresso + malá šálka Amaretto, namáčejte v něm dlouhé piškoty a naskládejte je do formy o rozměrech 29 x 23 x 6 cm pěkně vedle sebe, pak je potřete vzniklým krémem a postup opakujte s druhou vrstvou piškotů ve tvaru mřížky a opět naneste krém – pěkně ho rozetřete a nakonec poprašte kakaovým práškem.
5. Domácí tiramisu uložte do lednice na 3-5 hodin a potom ho podávejte s velkou chutí a grácií.
Domácí tiramisu obsahuje alkohol a kofein, dezert vhodný len pro dospělé!
Přátele přejeme dobrou chuť!