Jste milovníci těstovin a rádi je zkoušíte na různé způsoby? Pak jste na správném místě! Nabízíme vám lahodné a chutné krémové těstoviny z krevet, které si můžete uvařit doma. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Zvládne to každý začátečník v kuchyni. Výsledek opravdu stojí zato! Udělejte je!
Co budeme potřebovat:
- 500 g loupaných krevet
- rostlinný olej – na smažení
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- mletá červená paprika – podle chuti
- 200 g těstovin
- 1 cibule
- 20 g smetanového másla
- 2 stroužky česneku
- 100 ml bílého vína
- 450 ml smetany na vaření
- 100 g tvrdého sýra
- petržel – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Oloupané krevety vložte na rozehřátou pánev s rostlinným olejem na smažení. Smažte je 1-2 minuty z každé strany. Osolte, opepřete, přidejte mletou červenou papriku a smažte dozlatova. Koření zopakujte ještě jednou. Po usmažení je přendejte na talíř a dejte stranou.
2. Těstoviny vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Uvařte je podle pokynů na obalu. Nejlepší je Al dente.
3. Na rozehřátou pánev vložte větší kostku másla, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Míchejte a smažte do měkka.
4. Příprava omáčky: Česnek nastrouhejte na malém struhadle a přidejte ho k cibuli. Společně smažte 30 sekund. Přilijte bílé víno a vařte 2 minuty. Přidejte smetanu na vaření a vše promíchejte. Osolte, opepřete a přidejte červenou mletou papriku. Odstavte z ohně. Nastrouhejte tvrdý sýr na struhadle a přidejte ho do omáčky s těstovinami.
5. Navrch položte krevety a promíchejte naběračkou.
6. Nasekanou petrželku můžete použít jako dekoraci.
7. Podávejte na talíři s velkou chutí a grácií.
8. Mějte skvělý pocit z toho, jak skvěle jste to zvládli.
9. Dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
https://www.youtube.com/watch?v=2o_5beMu2Rw
Doporučujeme: Zapečené kuřecí kousky s bramborami a smetanovou omáčkou z jedné mísy