Jednoduchý jablečný koláč s pudinkem s úžasnou chutí

Jablečný koláč je vždy dobrou volbou – záleží jen na tom, na který máte chuť. Tento recept je skvělý pro lidi, kteří nemají rádi silnější kousky jablek v těstíčku. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.

jablečný koláč s pudinkem
Zdroj: prostyprzepisna.pl

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 600 g pšeničné mouky
  • 4 žloutky + 1 celé vejce
  • 200 g másla
  • 1/hrnek cukru
  • 3 plné polévkové lžíce smetany 18%
  • 2 lžíce prášku do pečiva

Jablečná vrstva:

  • 1 kg jablek (váha po oloupání)
  • 2 smetanové/vanilkové pudinky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička skořice

Pěna:

  • 4 proteiny
  • 1 šálek cukru
  • 1 červené želé

1. Mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakrájeným máslem, cukrem, vejci a smetanou dejte do mísy kuchyňského robotu a vypracujte hladké těsto. Těsto rozdělte na dvě části.

2. Polovinou těsta pokryjte dno formy vyložené papírem. Druhou polovinu zabalíme do potravinářské fólie a dáme do mrazáku.

3. Těsto propícháme vidličkou a dáme na cca 10-15 min. do chladničky.

4. Jablka nastrouháme na poměrně jemném struhadle.

5. Formu vyjmeme z chladničky a spodní část těsta vložíme do trouby k pečení (180 °C – cca 10-15 min.)

6. K jablkům přidáme pudinkové prášky, vanilkový cukr a skořici. Bílky vyšlehejte do tuhé pěny, pak postupně přidávejte cukr a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

8. Do pěny nalijte želé, vše důkladně promíchejte nebo rozmixujte.

9. Na upečené dno rozetřeme jablečnou směs a jemně ji přitiskneme.

10. Na jablka rozetřeme pěnu.

11. Druhou polovinu těsta nastrouháme nebo natrháme a jablečný koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na přibližně 60-70 minut (v závislosti na troubě).

jablečný koláč s pudinkem
Zdroj: prostyprzepisna.pl

VIDEO NÁVOD ZDE:

Přejeme Vám dobrou chuť.