Ovocné košíčky s pudinkovým krémem

Ovocné košíčky s pudinkovým krémem jsou skvělou volbou jako sladká dezertní pochoutka. Mají osvěžující chuť díky ovoci, které můžete použít dle vlastního výběru, a krémovou texturu díky pudinku a šlehačce.

Tyto košíčky jsou skvělým dezertem pro různé příležitosti, jako jsou rodinné oslavy, narozeninové party nebo jen tak na sladkou chuť.

ovocné košíčky s pudinkovým krémem a ovocem
Zdroj: Blanka Kozáková

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • špetku soli
  • 80 g moučk.cukru
  • 1 van.cukr
  • trochu citr. kůry
  • 200 g másla
  • 2 ks žloutků

Na náplň:

  • 500ml mléka
  • 60g cukr krupice
  • 1 van.cukr
  • 2x vanilk.pudink (v prášku)
  • 120g másla
  • 350g ovoce (čerstvé nebo kompotované)
  • želé v prášku 1 bal.

Jak budeme postupovat:

1) Z prosáté mouky s cukrem, van.cukrem, citr.kůry, špetku soli a nakrájeného másla uděláme(nožem nebo několika pulzy v robotu) drobenku a pak zpracujeme se žloutky na hladké těsto. Zabalíme a dáme na pár minut ztuhnout.

2) Předehřejeme troubu na 180°C.Těsto si rozdělíme na kousky velikosti vlašského ořechu, vtlačíme je rovnoměrně do formiček a rozložíme na plech. Pečeme dozlatova cca 15 min. Necháme pár minut ve formičkách a pak vyklopíme a necháme úplně vychladnout.

3) Na náplň. Z mléka, poloviny cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Zchladlý pudink bez škraloupu rozmixujeme dohladka a postupně zašleháme máslo, zbylý cukr a van.cukr.Krémem naplníme cukrářský sáček se širší trubičkou a ozdobíme košíčky.

4) Navrch položíme ovoce a dáme do lednice ztuhnout. Připravíme želé podle návodu na obalu(nejlíp ze šťávy z kompotu) a štětcem přeleštíme ovoce i krém. Chladíme minimálně 2 hodiny.