Ovocné košíčky s pudinkovým krémem jsou skvělou volbou jako sladká dezertní pochoutka. Mají osvěžující chuť díky ovoci, které můžete použít dle vlastního výběru, a krémovou texturu díky pudinku a šlehačce.
Tyto košíčky jsou skvělým dezertem pro různé příležitosti, jako jsou rodinné oslavy, narozeninové party nebo jen tak na sladkou chuť.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- špetku soli
- 80 g moučk.cukru
- 1 van.cukr
- trochu citr. kůry
- 200 g másla
- 2 ks žloutků
Na náplň:
- 500ml mléka
- 60g cukr krupice
- 1 van.cukr
- 2x vanilk.pudink (v prášku)
- 120g másla
- 350g ovoce (čerstvé nebo kompotované)
- želé v prášku 1 bal.
Jak budeme postupovat:
1) Z prosáté mouky s cukrem, van.cukrem, citr.kůry, špetku soli a nakrájeného másla uděláme(nožem nebo několika pulzy v robotu) drobenku a pak zpracujeme se žloutky na hladké těsto. Zabalíme a dáme na pár minut ztuhnout.
2) Předehřejeme troubu na 180°C.Těsto si rozdělíme na kousky velikosti vlašského ořechu, vtlačíme je rovnoměrně do formiček a rozložíme na plech. Pečeme dozlatova cca 15 min. Necháme pár minut ve formičkách a pak vyklopíme a necháme úplně vychladnout.
3) Na náplň. Z mléka, poloviny cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Zchladlý pudink bez škraloupu rozmixujeme dohladka a postupně zašleháme máslo, zbylý cukr a van.cukr.Krémem naplníme cukrářský sáček se širší trubičkou a ozdobíme košíčky.
4) Navrch položíme ovoce a dáme do lednice ztuhnout. Připravíme želé podle návodu na obalu(nejlíp ze šťávy z kompotu) a štětcem přeleštíme ovoce i krém. Chladíme minimálně 2 hodiny.