Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!

Milujete kávu a kávové dezerty? Připravte si dezert, který zná každý. Pokud očekáváte návštěvu a chcete ji pohostit, doporučujeme tento recept na delikátní domácí tiramisu, které nejlépe chutná, když ho připravíte v kuchyni u Vás doma. Věnováno všem milovníkům kávy a nepečených dezertů. Patříte mezi ně?

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Domácí dezert tiramisu:

Co budeme potřebovat:

  • 22-24 ks dlouhých piškotů
  • 85 g surového třtinového cukru (má jemnou karamelovou chuť a dobře se hodí k ingrediencím tohoto dezertu)
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml smetany ke šlehání min. 30 %
  • 300 ml silné kávy (studené)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • kakaový prášek – na ozdobu

Dezert jsme připravili v kulaté pánvi s odnímatelnými stěnami o průměru 20 cm.


Jak budeme postupovat:

1) Připravte kávu a nechte ji vychladnout.

Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Připravte krém:

1) Mascarpone vyšlehejte se 3 lžícemi smetany, dokud nezměkne. Tím se rychle vytvoří hladký krém bez hrudek.

Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Smetanu ke šlehání (studenou, čerstvě vyndanou z lednice) vyšlehejte s vanilkovým extraktem a surovým třtinovým cukrem, dokud se neobjeví měkké špičky.

Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Do šlehačky přidejte mascarpone a pokračujte v míchání, dokud se neobjeví tuhé špičky.

Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Sestavte dezert:

1) Strany formy vyložte pečicím papírem a předem je vymažte trochou rafinovaného slunečnicového oleje.

2) Každou piškotu ponořte na 1-2 sekundy do vychladlé kávy a poté je položte na připravený plech tak, abyste získali rovnoměrnou a stabilní vrstvu bez mezer. Abyste toho dosáhli, nakrájejte několik sušenek na malé kousky nebo trochu obrousíte okraje, abyste je mohli rozmístit po okrajích.

Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Polovinu krému rovnoměrně rozetřete na první vrstvu sušenek.

Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Podobně přidejte další vrstvu sušenek namočených v kávě a zbylý krém. Povrch dobře vyhlaďte.

Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Přikryjte tác potravinovou fólií a dezert dejte na několik hodin nebo přes noc do chladničky.

6) Opatrně odstraňte kroužek a pečicí papír z okolí moučníku. Okraje trochu uhlaďte rovnou stěrkou.

Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Před podáváním posypte povrch kakaovým práškem.

Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu
Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu

8) Dezert “Tiramisu” s velkou chutí naporcujte a podávejte!

Křehké domácí tiramisu. Potřebujete k tomu jen 10 minut!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!