Jablečný koláč, to je prostě klasika. Rozplývající se těsto, chutná náplň, k tomu kafíčko a kus řeči. Jednoduše, kdo by odolal. Jeho přípravu zvládne i začátečník a výsledkem bude famózně vláčná ovocná pochoutka. Pojďme se podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat. Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 600 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
Na náplň:
- 2 velká jablka
- 50 g másla
- 1 kávová lžička skořice
- cukr dle chuti
Jak budeme postupovat:
1) V míse ušleháme vejce s cukrem. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a cukrem. Zpracujeme těsto a zabalíme jej do potravinářské folie. Necháme v chladničce několik odpočinout.
2) Oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka. V míse je smícháme se změklým máslem, cukrem a skořicí.
3) Ztuhlé těsto rozdělíme na tři části a z každé vyválíme pláty. Troubu předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem a položíme první plát těsta. Na něj rozprostřeme polovinu jablečné směsi, přiklopíme druhým plátem. Položíme zbytkem jablek a nahoru položíme třetí plát těsta. Vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut dle výkonu Vašeho spotřebiče.
4) Hotový koláč necháme vychladnout, nakrájíme a pocukrujeme. Nejlépe chutná vychlazený.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na úžasnou roládu s kakaem.
Zdroj receptu: ketkes.com