Skvělý nepečený dort s čokoládou, který zvládne každý! Je lehký, chutný a dobře vypadá! Pojďme to udělat společně!
Co budeme potřebovat:
Na sušenkovou krustu:
- 280 g rozdrobených sušenek
- 180 g rozpuštěného másla
- 1 špetka soli
Na čokoládovou vrstvu:
- 340 g hořké čokolády
- 400 ml 33% smetany ke šlehání
- 60 g másla
- kakao
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si sušenkovou drobenku: Sušenky rozlámejte na kousky, vložte je do mísy kuchyňského robotu a rozemelte. Přendejte do mísy, dochuťte špetkou soli, přilijte rozpuštěné máslo a stěrkou promíchejte dohladka.
2. Na servírovací talíř položte kruh z vyjímatelného plechu, jeho boky vyložte pečicím papírem a směs přeneste na dno talíře a rovnoměrně ji rozetřete dnem sklenice. Vložte plech na několik minut do chladničky.
3. Připravte si čokoládovou vrstvu: Do mísy dejte nasekanou čokoládu a smetanu ke šlehání, pak ji položte na páru. Průběžně míchejte, dokud se obě ingredience nesjednotí a nevznikne měkká čokoládová hmota.
4. Přidejte máslo a míchejte, dokud se dobře nespojí s čokoládou.
5. Vzniklou směs přeneste na vrchní část sušenek ve formě a rovnoměrně ji rozetřete. Tác vložte na tři hodiny do chladničky.
6. Dezert posypte kakaovým práškem.
7. Odstraňte kroužek a pečicí papír, koláč naporcujte a s chutí podávejte!