Krok za krokem vám představíme skvělý recept na nepečený čokoládový dort se snadnou a rychlou přípravou. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
Krémy:
- 3 vanilkové pudinky
- 60 g mouky
- 100 g cukru
- 200 ml mléka
- 800 ml mléka
Ostatní:
- 200 g bílé čokolády (šlehačkový krém)
- 200 g mléčné čokolády (tmavý krém)
- 200 g margarínu nebo másla pokojové teploty
- 200 ml šlehačky
Těsto:
- 300 g sušenek
- 130 g margarínu nebo másla
- 2 lžíce cukru
- 100 g čokolády
- 400 ml mléka
Na ganache (polevu):
- 50 g čokolády
- 50 ml smetany ke šlehání
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte vanilkový pudink, mouku, cukr, mléko a míchejte metličkou.
2. Do hrnce nalijte 800 ml mléka a přiveďte ho k varu. Když se mléko uvaří, odstavte ho, přidejte připravené ingredience a znovu promíchejte metličkou.
3. Poté vše znovu přiveďte k varu a promíchejte mixérem. Uvařený krém odstraňte odložte stranou.
4. Horký krém rozdělte na 2 stejné části. Přidejte bílou čokoládu do jedné části a mléčnou čokoládu do druhé části a mixujte mixérem, dokud se čokolády nerozpustí.
5. Přikryjte je potravinovou fólií a nechte vychladnout.
6. Rozlámané sušenky vložte do velké oválné mísy.
7. Do hrnce přidejte margarín nebo máslo, čokoládu, cukr a mléko. Přiveďte k varu a míchejte, dokud se ingredience nerozpustí.
8. Horké ingredience nalijte na připravené sušenky a vše promíchejte.
9. Směs těsta protřepejte, vložte ji do formy o rozměrech 21 x 36 cm a pěkně ji rozprostřete.
10. Základ nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho dejte ztuhnout do lednice.
11. Z vychladlého tmavého krému odstraňte fólii a rozmixujte ho mixérem. Přidejte margarín nebo máslo pokojové teploty a promíchejte.
12. Těsto pěkně potřete krémem.
13. Šlehačku dejte do jiné mísy a šlehačem ji ušlehejte do tuha.
14. Odstraňte fólii z lehkého krému a promíchejte. Do krému přidejte šlehačku a promíchejte.
15. Lžíci šlehačkového krému úhledně položte vedle sebe na kopečky a pak je lžící rozetřete v různých směrech.
16. Na polevu dejte do mísy čokoládu a šlehačku. Roztavte je v mikrovlnné troubě nebo v páře. Nalijte ji do zdobícího sáčku a ozdobte povrch dortu.
17. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
VIDEO NÁVOD: