Krok za krokem vám představíme skvělý recept na domácí zapečené křupavé bramborovo – zeleninové palačinky. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a na stole budete mít chutnou večeři. Určitě je připravte a uvidíte, že výsledek je ohromující!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené palačinky s bramborovo – zeleninovou náplní
Co budeme potřebovat:
Bramborovo – zeleninová náplň:
- 3 brambory
- 1 fialová cibule
- 1 červená paprika
- 100 g sýra
- jarní cibulka – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- slunečnicový olej -na smažení
Palačinky:
- 2 vejce
- sůl – podle chuti
- 1/2 lžičky cukru
- 500 ml mléka / 2 šálky
- 200 g mouky / 11 lžic
- slunečnicový olej – na smažení
Ostatní – na obalování:
- 3 vejce
- sůl – podle chuti
- 3 lžíce hladké mouky
- strouhanka – podle potřeby
- máslo – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Brambory nakrájejte na hrubší kolečka, vložte je do hrnce, zalijte vodou a vařte na mírném ohni doměkka, pak je po uvaření sundejte z ohně, přendejte do mísy a rozmačkejte.
2. Pánev vymažte olejem a nasypte do ní nadrobno nakrájenou fialovou cibuli, poté k ní přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku a vše společně osmahněte na středním ohni.
3. Následně je přendejte do mísy s bramborovou kaší, přidejte ještě nastrouhaný sýr a nakrájenou zelenou jarní cibulku. Dochuťte solí, černým pepřem a promíchejte vařečkou.
4. Mezitím v míse rozklepněte vejce, osolte, přisypte cukr, rozšlehejte metličkou a dále přilijte mléko, přisypejte mouku – lžící míchejte, také ještě přilijte olej – míchejte.
5. Upečte palačinky a položte je na talíř, následně je naplňte náplní a zaviňte do taštičky.
6. Do další misky rozklepněte vejce, osolte a vidličkou rozšlehejte, přisypte mouku – promíchejte.
7. Na talíř nasypte strouhanku a palačinkové taštičky obalte nejprve ve vaječné směsi a poté ve strouhance.
8. Připravte si pánev s rozehřátým máslem a položte na ni obalené palačinky. Pečte je z obou stran, dokud nebudou křupavé a zlatavé.
9. Po upečení je přendejte na talíř a můžete je podávat také s oblíbeným dresinkem.
10. Podávejte je hlavně s velkou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť!