Krok za krokem vám představíme skvělý recept na nepečený dezert z čokoládových sušenek s pudinkovou náplní a smetanovým krémem. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného dezertu ocení všichni.
Nepečený dezert z čokoládových sušenek s pudinkovou náplní a smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 300 g čokoládových sušenek
- 30 g rozpuštěného másla
Náplň:
- 3 žloutky
- 50 ml mléka
- 10 g vanilkového cukru
- 150 g cukru
- 15 g citronové šťávy
- 50 g kukuřičného škrobu
- 450 ml mléka
Krém z domácí smetany:
- 300 g 33 % smetany
- 30 g moučkového cukru
Jak budeme postupovat:
1. Čokoládové sušenky vložte do mixéru a rozmixujte je.
2. Následně je přendejte do mísy, přilijte rozpuštěné máslo a promíchejte.
3. Připravte si kruhovou formu na pečení vyloženou pečicím papírem o průměru 18 cm, přendejte do ní těsto, pěkně ho uhlaďte lžící a dejte na 30 minut do lednice.
4. Potom do mísy dejte 3 žloutky, přilijte mléko, přisypte všechen cukr a metličkou promíchejte, dále přilijte citronovou šťávu, vsypte kukuřičný škrob a pokračujte v míchání.
5. Připravte si hrnec, do kterého nalijte mléko a vařte na mírném ohni. Následně uvařené mléko přilijte ke žloutkové směsi a promíchejte, poté směs přeceďte přes síto a vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
6. Pudink nalijte na těsto a pěkně ho rozetřete.
7. Do odměrky nalijte 33% smetanu a vyšlehejte ji, poté ji přelijte do mísy, přisypte moučkový cukr a promíchejte.
8. Krém z domácí šlehačky pěkně rozetřete na náplň a ozdobte popcornem.
9. Odložte na 1 hodinu do lednice, pak vyjměte z lednice, z formy, odstraňte pečicí papír a podávejte s velkou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť!