Čokoládová buchta, která se skvěle hodí k odpolední kávičce!

Hledáte snadnou a rychlou chuťovku k odpolední kávě či očekáváte návštěvu a rádi byste jí něčím pohostili? V tom případě je tento hrnečkový recept přesně pro vás! Dnes si společně přichystáme jednoduchou čokoládovou buchtu se zakysanou smetanou. Příprava této čokoládové mňamky se řadí spíše mezi ty jednoduší, a to především díky zmíněnému hrnečkovém receptu. Nic tedy není potřeba vážit, postačí vám klasický hrneček, kterým váhu nahradíte. Na přípravu této mňamky vám navíc bude stačit pouze těchto pár ingrediencí, které skoro vždy máte doma.

Tato buchta je také skvělým tipem na víkendovou snídani až do postele, kterou jistě potěšíte celou vaši rodinku. Oslovil vás tento dezert? Pojďme si tedy společně přichystat pomocí hrnečkového receptu tuto jednoduchou čokoládovou buchtu se smetanou!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Hrnečkový recept na jednoduchou čokoládovou buchtu se smetanou
Zdroj: coolinarika.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto čokoládové kostky!


Výborný recept na čokoládovou buchtu:

Co budeme potřebovat:

  • 1 šálek cukru krystal
  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 1 šálek mletých ořechů
  • 1 šálek zakysané smetany
  • půl šálku kakaa
  • půl šálku oleje
  • 4 ks vajec
  • 1 pytlík vanilkového cukru
  • 1 pytlík prášku do pečiva

poleva:

  • rozpuštěná čokoláda
  • jedlé zdobení

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme dohromady všechny ingredience v jedné velké míse. Vše důkladně promícháme. Měla by nám vzniknout jednotná směs.

2) Připravíme si hlubší plech, který si vyložíme pečícím papírem. Poté do něj nalijeme směs, kterou jsme vytvořili.

3) Vložíme do trouby a pečme při 170 stupních zhruba 45 minut. Nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou a dozdobíme.