Jednoduchý recept od naší čtenářky: Linecké řezy s jablečnou náplní!

Dnešní recept na vynikající linecké řezy s jablečnou náplní, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Pavly Mrázové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Příprava je velice snadná a časově nenáročná. Není tedy třeba se čehokoliv bát. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto vynikající linecké řezy s jablečnou náplní!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

vyzkoušejte tyto skvělé linecké řezy s jablečnou náplní!
Zdroj: Primainspirace.cz

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto krémové pusinky!


Výborný recept na linecké řezy:

Co budeme potřebovat:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g žitné mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 250 g změklého másla
  • 3 žloutky
  • citronovou kůru
  • skořice
  • prášek do pečiva
  • 10 ks jablek

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme všechny ingredience KROMĚ skořice. Vypracujeme si klasické linecké těsto, které si poté rozdělíme na 2 poloviny. Obě poloviny zabalíme do potravinářské folie a umístíme na 1-2 hodiny do lednice.

2) Po vyndání z lednice obě těsta vyválíme na tloušťku zhruba 1 cm. První polovinu umístíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.

3) Na těsto rovnoměrně nastrouháme oloupaná jablka, posypeme skořicí a trochou cukru. Následně na jablka položíme také druhý plát těsta. Kdyby se vám těsto trhalo, můžete jej pokládat po částech (těsto se speče dohromady).

4) Pečeme při 180 stupních zhruba 20-30 minut. Po vychladnutí dozdobíme moučkovým cukrem.

Linecké řezy s jablky a skořicí
Zdroj: Prima kuchařka
Linecké řezy s jablky a skořicí
Zdroj: Prima kuchařka