Dnes jsme si pro Vás připravili skvělý a zároveň jednoduchý recept na opravdu chutné vepřové rolády, které v kombinaci se smetanovou omáčkou a žampiony chutnají skvěle! Pojďme na recept.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové rolády se smetanovou omáčkou, cibulí a žampiony
Co budeme potřebovat:
- 400 gramů vepřové krkovičky
- 250 gramů cibule
- 300 gramů zakysané smetany
- 150 gramů hladké mouky
- 1 lžičku mleté papriky
- svazek čerstvého kopru
- 2 lžičky mletého pepře
- 2 lžíce octa
- 1 lžičku soli
- 1 lžíci cukru
- 4 lžíce slunečnicového oleje
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve si naporcujte maso. Nakrájejte jej na plátky silné cca 1 cm. Potom je osolte a opepřete podle chuti z obou stran.
2. Následně si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na poloviční kroužky. Umístěte do mísy, pokapejte octem, osolte, opepřete, ocukrujte a vsypte nasekaný čerstvý kopr.
3. Všechny ingredience dobře promíchejte a nechte marinovat deset minut.
4. Nyní polovinu cibulové směsi poklaďte na kořeněné vepřové plátky a srolujte do rolí. Maso můžete upevnit párátky. Nakonec rolky obalte v části hladké mouky a zprudka osmažte na pánvi s trochou oleje (dozlatova).
5. Nyní si opečené rolky vyndejte do mísy a ve výpeku osmahněte zbytek hladké mouky. Také vsypte polovinu marinované cibule, pokapejte zakysanou smetanou, přidejte mletou papriku a důkladně promíchejte, abyste získali směs bez hrudek.
6. Ke konci přehřívání omáčky vlijte trochu smetany, vsypte hrst kopru a vzápětí získáte lahodnou omáčku.
7. Do omáčky vložte masové roládky a ještě chvíli poduste pod pokličkou.
Přejeme dobrou chuť!