Hledáte-li inspiraci k nedělní kávě či jen chcete vyzkoušet něco nového, pak pro vás máme možná řešení v podobě tohoto receptu! Dnes si společně přichystáme Boží tvarohový dort s kakaem a smetanou. Tento recept vás osloví především svou snadnou a velice jednoduchou přípravou. Hotovo jej máme za pár desítek minut. Dort zvládne připravit téměř každý kuchařský začátečník. Výhodou také je, že na přípravu vám postačí pouze těchto pár ingrediencí, které máte skoro vždy doma. Spojením skvělého, nadýchaného korpusu s tvarohovým krémem je prostě božské. Sami budete překvapeni, jak rychle se po tomto dezertu u vás doma zapráší.
Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento Boží tvarohový dort s kakaem a smetanou!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naší facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto banánové lívance!
Výborný recept na tvarohový dort:
Co budeme potřebovat:
- 120 g hladké mouky
- 4 ks vajec
- 120 g cukru
- 1 sáček van. cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- špetka soli
krém:
- 250 g tvarohu
- 120 g cukru
- 250 ml smetany
- 1 sáček van. cukru
- kakao (na pospání)
Jak postupovat:
1) Začneme těstem. Jednoduše si vyšleháme vejce s cukrem. V druhé míse si smícháme mouku, van. cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Nakonec přidáme pěnu z vajec a cukru. Důkladně promícháme.
2) Nyní si připravíme plech, který si vysteleme pečícím papírem. Těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme při 190 stupních zhruba 10 minut.
3) Mezitím si připravíme krém. Smícháme si cukry s tvarohem a vyšlehanou smetanou. Důkladně promícháme.
4) Jakmile se nám korpus dopeče a vychladne, tak jej rozřízneme na 2 části. První plát korpusu pokryjeme polovinou našeho krému. Přiklopíme druhým korpusem, na který navrstvíme zbytek našeho tvarohového krému. Nakonec celý náš tvarohový dort zasypeme kakaem a poté jej umístíme na pár desítek minut do lednice, aby nám hezky ztuhnul. Máme hotovo!
Přejeme dobrou chuť!