Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přátelé nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Připravte svým známým a rodině tento rychlý recept na čokoládovou roládu s tvarohovým krémem. Příprava je velice jednoduchá a chuť fantastická. Pojďme se podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat při její přípravě.
Rychlý recept na čokoládovou roládu:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- Vejce – 3 kusy
- Cukr – 120 gr
- Mouka hladká – 60 gr
- Prášek do pečiva – 0,5 lžičky
- Vanilin
- Špetka soli
- Kakaový prášek – 1 polévková lžíce
Na krém:
- Tvaroh – 250 gr
- Moučkový cukr – 4 polévkové lžíce
- Kokosové vločky – 3 polévkové lžíce
- Máslo – 1 polévková lžíce
- Zakysaná smetana – 3 polévkové lžíce
Na ozdobení:
- Čokoláda
- Strouhaný kokos
Jak budeme postupovat:
1) Do mísy si rozklepneme vejce, přidáme cukr, sůl, vanilín a pomocí mixéru šleháme do nadýchané konzistence.
2) Přidáme prosátou mouku společně s práškem do pečiva a kakaem.
3) Směs promícháme a vypracujeme těsto.
4) Plech si vyložíme pečícím papírem a navrstvíme připravené těsto.
5) Těsto dáme péct na 10 minut při 180 stupních. Srolujeme a necháme vychladnout.
6) Příprava krému. Do mísy si dáme tvaroh, máslo, zakysanou smetanu, moučkový cukr, kokosové vločky a vše vyšleháme do hladka.
7) Takto připravený krém namažeme na upečené těsto a zarolujeme.
8) Podle potřeby dozdobíme. Můžeme například využít čokoládovou polevu a strouhaný kokos.
VIDEO RECEPT NA ČOKOLÁDOVOU ROLÁDU S TVAROHOVÝM KRÉMEM:
Vyzkoušejte také recept na – Vynikající nepečené vánoční tyčinky ze 3 surovin – Rychlá příprava a úžasná chuť