Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na chutné a rychlé vánoční mlsání si jistě zamilujete.
Co budeme potřebovat:
- 1 šálek datlí (220 g)
- 1 lžička másla
- špetka skořice
- 1 lžička vody z pomerančových květů
- 300 g sušenek bez cukru
- 6 lžic medu (120 g)
- 150 g hořké čokolády bez cukru
Na zdobení:
- bíla čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Datle odstraňte z kostek a vložte je do mísy.
2. Vařte je 20 minut na slabém ohni a poté je přendejte do mixéru.
3. Přidejte máslo, posypte špetkou skořice a přelijte vodou z pomerančových květů.
4. Rozmixujte a vytvoříte hmotu.
5. Přendejte je do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte 1-2 hodiny odpočívat.
6. Sušenky bez cukru vložte do mixéru a rozmixujte je. Pak je nasypte do mísy, přidejte med a promíchejte rukama.
7. Těsto rozdělte na 3 částí, přikryjte potravinovou fólií a pomocí válečku je rozválejte.
8. Hmotu z datlí srolujte do dlouhého válečku, položte na těsto a srolujte k sobě. Toto proveďte s každým těstem.
9. Tmavou čokoládu rozpusťte v páře nebo v mikrovlnné troubě a přelijte ní válečky.
10. Ozdobte je bílou čokoládou a pomocí špejle vytvořte vzory.
9. Vložte na 15 minut do chladničky a poté nakrájejte na řezy.
10. Podávejte je v ozdobných košíčcích s láskou, vánoční atmosférou a hlavně velkou chutí.