Domů Recepty Trubičky ze šlehačkového těsta

Trubičky ze šlehačkového těsta

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na trubičky ze šlehačkového těsta, je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

trubičky ze šlehačkového těsta
Zdroj: Jana Jančíková

Recept na trubičky ze šlehačkového těsta:

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 400g hladké mouky
  • 1 máslo (případně může být i hera)
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 200ml šlehačky(dala jsem 33%)

Na sníh:

  • 6 bílků
  • 400g cukru krupice
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • špetku kys.citrónové

Vyzkoušejte také: Tatrankové strojkové cukroví


Jak budeme postupovat:

1) Vypracujeme těsto a necháme odležet tak 2 hodiny, nejlépe přes noc v lednici. (kdyby se lepilo podmoučit)

2) Rozválíme tenký plát a nakrájíme na pásky asi 2-2,5 cm široké. Namotáme na pomazanou trubičku (stačí papírem od másla, nebo mašlovačkou s olejem) a skládáme na plech s pečicím papírem. (druhou várku už jsem nepotírala těsto je tučné)

3) Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 180°C do zlatova (asi 20 minut podle vaší trouby). Sundávám ještě vlažné. Jde to krásně.

4) Připravíme si sníh. Nejprve jsem si vyšlehala bílky s cukrem, špetkou kyseliny citrónové a jak začal sníh houstnout dala jsem nad páru a šlehala asi 10-15 minut dokud nebyl sníh pevný a lesklý. Potom jsem přidala citrónovou šťávu a ještě chvilku šlehala.

5) Nakonec jen naplníme a můžeme podávat.

trubičky ze šlehačkového těsta
Zdroj: Jana Jančíková

Přejeme Vám dobrou chuť.